7 redenen waarom Google Ads onmisbaar is in je marketingstrategie.

 

Dat Google Ads een veelgebruikte tool is weten wij. Dat je er advertenties mee kan plaatsen die vertoond worden bij verschillende zoekopdrachten, dat weet jij. Maar weet jij wat Google Ads nog meer voor jou kan betekenen?

 

Het ondernemerslandschap is veranderd. Waar jij eerst je beste salespersoon met heel zijn hebben en houden naar één van de grootste beurzen van Europa stuurde, om daar vervolgens dagen achter elkaar prospecten aan te spreken, sturen we nu op een meer online gerichte aanpak.

 

Wat kan Google Ads toevoegen aan een online gerichte aanpak?

 

1. De juiste mensen aanspreken

 

Eén ding dat salesmanagers goed kunnen is binnen een paar seconden achterhalen of hun gesprekspartner daadwerkelijk in de juiste doelgroep valt (een goede fit is). Een salesmanager op een beurs probeert natuurlijk zo veel mogelijk leads te werven in een paar dagen tijd. Daarvoor is het van belang dat ze zo veel mogelijk mensen spreken. Niet iedereen die wordt aangesproken valt binnen de doelgroep. Zij hebben niet het juiste budget, hebben al een leverancier en zijn daar dik tevreden mee of het bedrijf zit simpelweg aan de andere kant van de wereld, waardoor het niet rendabel is. Dit zijn allemaal aspecten die je graag weet, zodat jij geen tijd verliest aan praten met mensen die niet ready-to-buy zijn.

 

Dit is precies waar Google Ads jou bij kan helpen. Gerichte targeting biedt jou de mogelijkheid om criteria toe te voegen. Zo kan je instellen dat jouw advertentie alleen zichtbaar is in een bepaalde regio. Andere criteria kunnen er als volgt uitzien: leeftijdscategorie, taal, zoekwoorden en apparaten.

 

2. Kostenbeheer

 

Cash, money, doekoe, peso’s, yen, pegels of hoe je het ook wil noemen. Elk bedrijf heeft het nodig. Het personeel moet betaald worden, het pand moet betaald worden en dat doen we allemaal met onze omzet. We vinden het leuk als er meer binnenkomt dan er buiten gaat en we vinden het nog leuker als we onze inkomende centjes door de tijd heen kunnen laten stijgen (het liefst zo snel mogelijk). Google Ads is een manier om meer leads naar jouw website te generen om uiteindelijk daar meer klanten uit te halen. De financiële koppen beginnen nu al sceptisch te rekenen en denken “jaja het welbekende geld uitgeven om te verdienen, maar hoeveel dan?”. Dat is dus het mooie aan Google Ads, want dit heb jij geheel zelf in de hand. Er is geen minimaal bedrag en jij kunt zelf instellen wat jij maximaal per dag, maand of advertentie wil uitgeven.

 

3. Succes meten

 

Het mooie van online marketing in zijn geheel is dat het meetbaar is en dat geldt ook voor Google Ads. Het is voor jou als gebruiker heel gemakkelijk om in één overzicht te zien welke acties er hebben plaatsgevonden. Denk bijvoorbeeld aan klikken op de advertentie, telefoongesprekken of een online aankoop. Zo kun je zien welke advertenties wel kliks opleveren en welke niet, wat de CTR is van je campagne of wat de gemiddelde CPC is. Met deze data kun je niet goed lopende advertenties optimaliseren, waardoor deze meer leads genereren en berekenen wat de ROI van jouw campagne is.

 

4. Direct resultaat

 

Een campagne maken is zo gebeurd. Vervolgens publiceer jij de campagne en is het aan Google. Die gaat even jouw zoekwoorden controleren, kijken of de pagina’s relevant zijn en controleren of het budget genoeg is. Als dit allemaal in orde is komt de advertentie vrijwel direct online te staan. Vanaf dat moment gaat de teller lopen, data wordt geanalyseerd en kliks worden gemeten. Je kan dus heel snel zien of een campagne succesvol is of niet.

 

5. Marktverkenning

 

Dit vinden wij zelf een hele interessante. Eerder is al naar voren gekomen dat resultaten meteen gemeten kunnen worden. Google Ads maakt het mogelijk om A/B-testen te doen. Dit wil zeggen dat jij 3 advertenties maakt, waarbij steeds één ding verschillend is (bijvoorbeeld de titel). Hierdoor kan jij meten welke titel de lezers meer aanspreekt.

 

Een ander voorbeeld is dat jij hetzelfde product op een andere manier aanbiedt, bijvoorbeeld “mis niet” of “gratis”. Bij “gratis” impliceer jij als bedrijf dat de prospect iets krijgt, het welbekende plus-effect. Bij “mis niet” impliceer jij dat de prospect iets zal verliezen, het min-effect. Zijn de kliks bij “mis niet” aanzienlijk hoger dan bij “gratis”? Dan kun je de conclusie trekken dat jouw doelgroep bang is om iets te verliezen. Jouw volgende campagne zal dan ook zo worden ingestoken.

 

6. Koppelen met Google Analytics

 

Wij hoeven jou niet te vertellen dat Google naast Ads ook een ander analyserend systeem heeft, genaamd Google Analytics. Hier ben jij allang van op de hoogte. Maar ben jij ook al op de hoogte van de koppeling tussen die twee? Dankzij deze koppeling kun je gemakkelijk resultaten van jou campagne bekijken, maar ook welke pagina bezocht wordt of, nog beter, waar bezoekers uitstappen op jou website. Op basis van deze gegevens kun jij jouw website optimaliseren.

 

7. Perfect voor retargeting

 

Hoe vaak klik jij zelf op een website, heeft hij al de informatie die jij zoekt, maar klik je toch weg, simpelweg omdat je wordt afgeleid door een telefoontje of je kinderen? Google Ads maakt het mogelijk om mensen zoals jij (en ik) die dit doen, terug naar jouw website te leiden. Retargeting is een succesvolle manier om recente bezoekers nog een keer aan te spreken door middel van een ad en ze zo nog een keer bewust te maken van jouw bedrijf. Ze kwamen namelijk op jouw website met een reden.

 

Conclusie

 

Google Ads heeft vele mogelijkheden, waarmee het bijdraagt aan het genereren van leads voor jouw website. Afgezien van het feit dat het op verschillende doelgroepen werkt, heb je zelf ook gehele controle over het budget. Mocht je de basis van Google Ads zelf al onder de knie hebben, maar er toch meer willen uithalen? Bel dan even met ons op +32 (0) 14 46 23 00 of laat hieronder jouw contactgegevens achter, dan nemen wij contact met jou op en kijken wij samen waar er voor jou nog kansen liggen.

 

Mocht je meer informatie willen over SEA klik dan hier.

 

 

 

Geen velden gevonden.

Scroll naar boven