10 content marketing tips in onze content marketing checklist

Content marketing, Iedereen heeft het er tegenwoordig over, maar wat is nu de meerwaarde en waar moet je op letten? Wij vatten het voor jou samen in deze content marketing checklist!

 

1. Word gevonden door jouw doelgroep.

 

Het is belangrijk je boodschap niet te pushen zoals in traditionele reclame. Zorg ervoor dat je relevante content aanbied waarop je doelgroep effectief zoekt. Vanaf dat jij hen oplossingen aanreikt zullen ze jouw content vinden en er de nodige tijd voor uittrekken.

 

2. Stel concrete doelstellingen.

 

Het is belangrijk om te weten wat je wil bereiken, wil je mensen informeren, ben je op zoek naar extra website bezoekers of wil je focussen op meer offerte aanvragen.
Het is allemaal mogelijk, maar hou er rekening mee dat je je resultaten sneller zal behalen als je effectieve doelen hangt aan je content marketing campagne. Meer weten bekijk onze marketing oplossingen

 

3. Focus op een oplossing en niet op jezelf.

 

De content die je brengt moet een probleem oplossen voor de lezer. Die zijn in eerste instantie niet op zoek naar jouw product wel naar oplossingen.
Zorg ervoor dat je content niet overkomt als een reclamebrochure en focus op de behoeftebevrediging van de lezer.

 

4. Door aandacht te geven krijg je aandacht terug

 

Dit is sinds enkele jaren al ingeburgerd in het social media beheer: daar vinden we het als vanzelfsprekend. Dit is niet anders bij content marketing. Door je doelgroep te voorzien van de juiste en interessante content, zal je er dan ook aandacht voor terugkrijgen.

 

5. Verdiep je in je doelgroep.

 

Zorg ervoor dat je heel goed in kaart brengt wie je doelgroep is, wat deze denkt en voelt, en wat ze leuk en interessant vinden.
Neem hier tijd voor en breng dit goed in kaart. Doe je dit, dan zal de efficiëntie van je content marketing campagne stijgen.

 

6. Denk omnichannel.

 

Zorg ervoor dat de communicatie en content die je op je online kanalen gebruikt, aansluit op de communicatie die je gebruikt op beurzen of seminaries.
Zo zorg je voor een herkenbaar verhaal of beleving op ieder kanaal.

 

7. Kies de juiste kanalen.

 

Er zijn tegenwoordig zoveel kanalen, LinkedIn, Facebook, Instagram en Twitter zijn de bekendste, maar er zijn er nog meer. Denk daarbij aan Youtube, Pinterest, Snapchat, Tumblr, enzovoort. Bekijk op welke kanalen je doelgroep zich bevind en kies de juiste platformen zodat je focus kan brengen en jouw content ook daadwerkelijk een meerwaarde heeft.

 

8. Integreer video.

 

Content is meestal een combinatie van woorden en beelden. Vergeet echter niet dat video steeds belangrijker aan het worden is. Investeer in video content en integreer deze content mee op je kanalen.

 

9. Kies de juiste tone of voice.

 

Spreek de taal van je doelgroep en trek dit door in al je communicatie kanalen, het schept duidelijkheid over wie je bedrijf is en waar je voor staat.

 

10. Zorg voor regelmaat.

 

Het is belangrijk om je content op een vaste regelmaat te brengen. Je doelgroep verwacht deze content namelijk, ze gaan hier van uit en vinden dit dan ook vanzelfsprekend. Als je doelgroep éénmaal gewoon is aan de content zal dit ook zorgen voor een commercieel effect.

 

Wil je meer weten over onze inzichten in content marketing?

 

Scroll naar boven