TechRadar Benelux: Een terugblik op ons eerste jaar

Aan het einde van juni 2019 lanceerden we TechRadar Benelux als de bron voor tech-aankoopadvies. In dit blogbericht blikken we terug op ons eerste jaar en wat we bereikt hebben. We sluiten af met een korte blik op de toekomst en wat we dit jaar nog in petto hebben.

 

TechRadar begeleidt haar lezers als het ware door het gehele aankoopproces van een product. Bij belangrijke producten zoals de nieuwe iPhones begint dit bij overzichten met alle info die al bekend is, gaat dit verder naar artikels rond de lancering en uiteindelijk een review van het product. Is het een goed product? Dan krijgt het een plekje in onze iconische koopgidsen die we maandelijks van updates voorzien. Op die manier proberen we onze lezers te allen tijde te voorzien van de meest accurate en up-to-date informatie zodat zij uiteindelijk het product vinden dat aan hun eisen voldoet. 

 

Een sterke contentstrategie 

Na een jaar kunnen we trots zeggen dat de gemiddelde groei van TechRadar Benelux neerkomt op 18% per maand. Enkele opvallende pieken in het voorbije jaar waren de lancering van de iPhone 11, de Black Friday-periode, de lancering van de Samsung Galaxy S20 en de onthulling van de PlayStation 5. Door onze actuele content, up-to-date overzichten en sterke SEO-strategie zorgen we ervoor dat mensen ons vinden en (vooral) dat ze de informatie vinden waar ze naar op zoek zijn. Op die manier bouwen we vertrouwen op bij onze lezers zodat zij onthouden dat TechRadar een betrouwbare informatiebron is. 

 

Van zodra we merken dat mensen op zoek gaan naar informatie, dan passen we onze content daaraan aan. Zo schreven we aan het begin van de coronacrisis artikels rond de beste webcams en videoconferentie software. We hielpen op dat moment niet alleen professionals, maar hebben ook sterker ingezet op onze entertainment-artikels rond gaming en streaming, en daarvan hebben we de vruchten geplukt. We zagen hierdoor een duidelijke stijging in onze bezoekersaantallen. 

 

 

\"\"

 

Content op maat voor onze lezers 

Wat begon als een website met 1-op-1 vertalingen van artikels, is geëvolueerd naar een gezonde mix van vertalingen en geheel eigen content. Met onze internationale collega’s beschikken we over een enorme bron aan kennis. Toch proberen we ook zoveel mogelijk eigen reviews te doen. Hierbij houden we rekening met de lokale beschikbaarheid van producten en combineren we onze eigen kennis met de internationale kennis van het hele TechRadar-netwerk om tot een kwalitatief eindresultaat te komen. Die reviews gebruiken we vervolgens om onze koopgidsen verder aan te vullen.  

 

We hebben eerder dit jaar de Belgische vlag toegevoegd aan de website zodat we onze lezers de content kunnen tonen die voor hen relevant is. Hierbij denken we vooral aan telecomnieuws en de spannende 5G-kwestie in zowel Nederland als België. 

 

 

\"Pageviews

 

Succesvolle samenwerkingen 

Samen staan we sterk! Dat motto is ook van toepassing op samenwerkingen met partners. Rond de kerstperiode hebben we samen met onze collega’s van TechPulse een heuse weggeefactie op poten gezet. Tijdens deze 12 Dagen Kerst gaven we elke dag een product weg aan onze lezers. Wegens het succes van deze actie, hebben we ook voor het eerst een Easter Egg Hunt georganiseerd tijdens Pasen, waar we opnieuw enkele gadgets weggaven. Dankzij deze acties maken wij niet alleen onze klanten gelukkig door de publiciteit, maar ook onze lezers. Want op dat moment geven we ze geen digitaal koopadvies, maar een fysiek product waarmee ze aan de slag kunnen. 

 

We blijven gaan! 

We gaan nu een van de meer rustige periodes van het jaar in. Ook de tech-industrie blijft niet gespaard van de komkommertijd. Tijdens deze rustigere maanden hebben wij meer tijd om uitgebreider terug te blikken op het voorbije jaar. We kijken dan naar onze succesvolle, maar ook minder succesvolle periodes zodat we uit onze successen én fouten kunnen leren. 

 

Na dit eerste succesvolle jaar begint onze redactie vol goede moed aan het volgende jaar en de jaren daarna. We willen als laatste nog onze lezers en partners van harte bedanken, want zonder hen zou dit alles niet mogelijk zijn!

Meer weten of samenwerken met Techradar? Neem dan contact op.

Scroll naar boven