In 5 stappen naar de juiste marketing strategie

 

Met ons strategisch plan zetten wij jou en jouw onderneming op weg naar online groei. We bekijken hoe we jouw merk en website kunnen optimaliseren voor jouw doelpubliek. Wij zorgen er bovendien voor dat het webverkeer naar jouw website groeit.

 

1. Waar ligt de focus? / Business profiling

 

 

Het is key om focus te leggen in je bedrijf, dit kan enkel goed lukken wanneer je met je bedrijf de juiste doelstellingen stelt. Denk na waar je je wil positioneren in de markt. Wat doen je concurrenten, wat wil je beter of anders doen. Wat zijn de sterke punten van je onderneming en hoe zet je deze in de verf. Dit alles kan je samenvatten als business profiling en is een essentieel onderdeel om te komen tot een juiste marketing strategie.

 

2. Wie kan en wil u bereiken? / Buyer persona

 

 

Wie zijn jouw klanten? Hoe ben je aan je huidige klanten gekomen? Zorg dat je dit in kaart brengt, het zal je richtlijnen geven over waar je op zoek kan gaan naar potentiële nieuwe klanten. Tot welke doelgroep behoren deze mensen/bedrijven. Wil je enkel mensen uit die doelgroep bereiken of wil je ook verder kijken. Zijn er mensen of bedrijven die nog niet in je doelgroep zitten maar wel een reële kans hebben om hieraan toegevoegd te worden? Bekijk dan hoe je deze prospects kan voeden zodat ze wel tot je doelgroep gaan behoren. Wanneer je dit inzichtelijk hebt gekregen, is het tijd om te gaan kijken waar je kan groeien.

 

3. Waar kan u groeien? Choose the right channel

 

 

Via welke kanalen geraak je aan klanten? Heb je een winkel waar mensen fysiek langs komen? Dan is het essentieel om hier bezoekers naartoe te krijgen. Dit plaatje gaat ook op wanneer je eigenaar bent van een website of webshop. Het is key dat mensen/bedrijven je bezoeken zodat je tot een conversie moment kan komen. Het is dus belangrijk om weten waar je prospecten zich online bevinden. Hangen ze rond op social media en zo ja, op welke social media? Word je meestal bezocht vanuit Google en zijn dit dan gratis of betalende bezoekers? Komt het merendeel van je bezoekers uit bepaalde blogs of nieuwswebsites? Door te bekijken waar je huidige klanten vandaan komen, kan je mee bepalen waar je eerst wil groeien.

 

4. Van bezoeker naar klant? Customer journey

 

 

Zorg er voor dat het bezoek op je website de start is van een reis met als doel de bezoeker om te zetten in een loyale klant. Dit noemt men de customer journey.


Als je alles goed doet en uiteindelijk extra bezoekers naar je website weet te trekken, is het belangrijk dat die bezoekers omgezet worden naar klanten. Het is belangrijk om je bezoekers, \”prospects\” te voeden met de informatie waar ze naartoe op zoek zijn. Dit kan verlopen via verschillende kanalen zoals social media, e-mail, telefonisch of via een face to face gesprek. Dit alles noemen we lead nurturing en is een niet te onderschatten onderdeel van iedere marketing strategie.

 

5. Hoe uw klanten behouden? / Customers for life

 

 

Je hebt tijd en moeite gestoken in het binnenhalen van een nieuwe klant. Top, maar wat nu? Concurrentie is moordend, het is dus zeer belangrijk om er voor te zorgen dat de klant de volgende keer terugkeert, zorg er dus voor dat je blijft communiceren met jouw klanten, ook na de aankoop van het product of de dienst. Vraag naar feedback, bied gerelateerde producten aan, vraag naar een referentie en zorg voor een goede service na verkoop. Allemaal essentiële onderdelen om er voor te zorgen dat de klant terugkomt en blijft terugkomen, allemaal onderdeel van customers for life.

 

Scroll naar boven