Hoe krijg je een do-follow backlink van LinkedIn?
In een vorige blogpost (linkbuilding voor SEO) hebben we wat meer informatie gegeven over waarom linkbuilding zo belangrijk is voor de SEO-score van je website. Het verkrijgen van backlinks met een hoge SEO-waarde is geen eenvoudige opgave en dat is ook meteen een reden waarom Google hier zoveel belang aan hecht.
LinkedIn is een enorm krachtige tool voor een groot aantal bedrijven. De SEO-waarde van een website zoals LinkedIn is dan ook enorm. Sommige mensen gebruiken LinkedIn enkel om hun cv continu up-to-date te houden en om een professionele aanwezigheid te hebben online. Maar, het kan voor zoveel meer dan dit gebruikt worden. LinkedIn geeft je de mogelijkheid om je expertise en kennis over jouw vakgebied in het licht te zetten en, misschien nog belangrijker, om één van de meest waardevolle SEO-links te verzamelen.
Gelukkig voor jou is het opzetten van een do-follow backlink profiel op LinkedIn enorm eenvoudig.
1. Login of maak een profiel aan
Starten doen we bij het begin. Login op je profiel en zorg ervoor dat je een recente foto van jezelf hebt opstaan en je CV-sectie up-to-date is. Heb je nog geen profiel? Maak er dan nu meteen eentje aan! LinkedIn is één van de krachtigste netwerking tools online en geeft je de kans om nieuwe opportuniteiten en bedrijven te ontdekken.

2. Ga naar jouw \”profiel bewerken\” pagina
Met de recente updates van LinkedIn is het toevoegen van een nieuwe website een beetje ingewikkelder dan in het verleden. Toch is het nog steeds heel eenvoudig!
- Klik rechtsboven op het “Ik” icoontje met je foto.
- In het dropdown menu klik je op “profiel weergeven”, de blauwe link vlak onder je naam en huidige functietitel.
- Nu zit je op je eigen profielpagina. Hier zie je een potloodje staan bij de headerfoto en een potloodje daar onder bij je eigen gegevens (naam, functietitel, bedrijf waar je werkt en school). Op dit potloodje moet je klikken om je profielgegevens te kunnen aanpassen.
- Scroll helemaal naar beneden en daar zie je “Contactgegevens” staan. Klik hier terug op het potloodje zodat je onderstaande pop-up te zien krijgt.
De pop-up dat je dan zou moeten krijgen zou er zoals onderstaande foto moeten uitzien.

3. Voeg websites toe
Wanneer je jouw profiel invult, wordt er gevraagd of je websites hebt die je naar jouw profiel wilt linken. Deze vallen in zes categorieën: persoonlijk, bedrijf, blog, RSS-feed, portfolio en andere.
Over het algemeen wil je jouw belangrijkste bedrijfssite als jouw belangrijkste site plaatsen. Als je echter wilt dat jouw profiel een backlink maakt naar meerdere sites, bijvoorbeeld een portfolio, een bedrijfssite en een persoonlijke site, kan je dat doen.
Zie je de blauwe link bovenaan met de tekst “+ Website toevoegen”? Dat is waar je extra websites toevoegt waarnaar je een backlink wilt. Je kan maximaal drie verschillende sites in jouw portfolio hebben.

4. En wat nu?
Door deze websites in je profiel op te nemen weet Google dat ze deze moet opnemen in je backlink-profiel telkens dat één van je websites vermeld wordt in een LinkedIn post. Als je nu naar de homepage van LinkedIn gaat (klik op het logo linksboven), krijg je jouw feed te zien. Helemaal bovenaan krijg je de opties om een post te maken, afbeelding te plaatsen, video te plaatsen, event aan te maken of een artikel te schrijven. Wanneer je een artikel schrijft met een link naar jouw website, telt dit als een do-follow backlink.

Hoewel het verkrijgen van de backlink van LinkedIn een goede manier is om jouw eigen website te versterken, is de kwaliteit van de artikelen die je schrijft ook een belangrijke factor. Je wilt tenslotte dat lezers jouw artikelen zo boeiend vinden dat ze doorklikken naar jouw site om meer te weten te komen over wat je doet.
Heb je hulp nodig hebt bij het schrijven van content voor jouw LinkedIn-profiel of jouw website als geheel? Neem dan contact met ons op en we bekijken samen hoe we jullie kunnen helpen.