Wat is een copywriter?

 

Een copywriter is feitelijk een schrijver van teksten of verhalen. Vaak schrijven copywriters teksten die iets moeten verkopen. Dit kan gaan over een reclameslogan, nieuwsbrieven, brochureteksten of productomschrijvingen. Copywriters worden echter steeds vaker ook gebruikt om inhoud te schrijven voor websites. Dit kunnen uiteraard ook teksten zijn die doen verkopen, maar ook om te informeren. Denk hierbij aan blogteksten, vacature-informatie, nieuwsberichten en specifieke landingspagina’s.

to be continued

Freelance copywriters en creatieve schrijfbureaus 

Goede copywriters zijn zoals kameleons, ze passen zich eenvoudig aan naar de branche waar ze voor moeten schrijven. Met hun creatieve pen schrijven ze wervende teksten alsof ze reeds jaren in de business zitten. Copywriters werken vaak op freelance basis, maar ook voor creatieve bureaus, zoals bij ons. Ze hebben een creatieve pen, open geest en ruime woordenschat.

Niet elke copywriter is een SEO-schrijver

Teksten die gebruikt worden op een website moeten niet alleen wervend, informerend, grappig of interessant zijn, ze moeten ook nog eens voldoen aan de SEO-regeltjes. Een tekst die geschreven wordt voor een website moet namelijk zo opgesteld zijn dat zoekmachines zoals Google hem ook aantrekkelijk vinden. Zo houden SEO-schrijvers rekening met het juiste zoekwoord verwerken in hun tekst en dit op de juiste plaats te laten terugkomen.

Kan ik een copywriter gebruiken?

Dat is de vraag die we vaak krijgen. ‘Zou een copywriter iets kunnen betekenen voor mijn bedrijf?’ Het antwoord daarop is niet sluitend ja of nee. Vaak zien we echter wel dat bedrijven die hun eigen teksten schrijven geen rekening houden met hoe anderen de tekst lezen. Je zit namelijk waarschijnlijk al enkele jaren in de branche en kijkt anders naar jouw producten dan een buitenstaander. De zoekwoorden die je verwacht, zijn mogelijk niet de zoekwoorden die mensen effectief gebruiken om jouw product in Google terug te vinden. Ben je dus benieuwd of goede copy jouw bedrijf kan verder helpen? Wij voeren graag een korte analyse uit van de content op jouw website om dit te achterhalen.

Scroll naar boven