In marketingtermen staat CTR voor click-through rate. Het is een statistisch nummer dat weergeeft hoeveel klikken een adverteerder op zijn advertenties ontvangt per aantal vertoningen.  

 

Bij Google AdWords-campagnes, de SEA-campagnes, is de CTR van essentieel belang. Het heeft namelijk zowel invloed op de kwaliteitsscore van jouw advertentie als op hoeveel je betaalt voor elke klik op jouw advertentie. Des te hoger de CTR van jouw campagne, des te beter de kwaliteitsscore en des te lager de CPC (kost per click) zal zijn.

 

Hoe wordt de CTR van een campagne berekend?

 

De click-through rate van een PPC-campagne is het percentage van mensen die jouw advertentie zien (impressie) en dan ook effectief klikken op deze advertentie (click). De berekening ziet er als volgt uit.

CTR = (Totale clicks op de advertentie / totale impressies van de advertentie) x 100

De CTR wordt steeds uitgedrukt in een percentage. Meestal moet je deze berekening niet zelf uitvoeren en is ze meteen zichtbaar in jouw PPC-advertentie-account zoals Google AdWords.

 

\"CTR

 

Waarom is een hoge CTR belangrijk

 

De CTR van jouw campagne heeft een rechtstreekse invloed op de kwaliteitsscore van jouw account. De meeste advertentieplatformen zoals Google geven elk account en advertentie een kwaliteitsscore mee. Een hogere kwaliteitsscore betekent dat jouw advertenties relevanter zijn voor de bezoeker dan deze met een lagere score. Aangezien Google zijn “zoekers” gelukkig wilt maken, proberen ze advertenties te laten zien die het beste aanleunen bij hun zoekopdracht, maar ook de advertenties waarvan het resultaat bevredigend zal zijn.

 

Advertentieplatformen zoals Google Adwords geven vaak kortingen aan advertenties met een hoge kwaliteitsscore. Hierdoor gaat de totale kost per click op jouw advertentie naar beneden.

 

Conclusie: Een hogere CTR zorgt voor een hogere kwaliteitsscore wat de kostprijs van een klik op jouw advertentie doet dalen, alsook jouw totale kostprijs.

 

\"Hogere

 

Is een hoge CTR dan altijd positief?

 

Jammer genoeg is dit ook niet het geval. Een hoge CTR betekent namelijk dat veel mensen die jouw advertentie te zien krijgen er ook op doorklikken. Per click betaal je natuurlijk een bepaalde kostprijs aan Google. Als een bepaald zoekwoord niet heel relevant is voor jouw bedrijf of het levert geen conversies, nieuwe leads of branding op, dan is een hoge CTR net slecht. De reden is vrij duidelijk:

 

  • Hoge CTR betekent veel clicks waarvoor je betaalt
  • Veel clicks betekenen een hogere totale advertentiekost
  • Als een keyword niet relevant is voor je bedrijf, dan ga je hier ook veel moeilijker conversies op genereren.
  • Sommige keywords hebben automatisch een te hoge CPC die, zelf als ze converteren, je geen winst gaan opleveren.

 

Conclusie

 

Een hoge CTR is belangrijk, maar enkel als de basis van jouw SEA-campagne goed staat! Daarom is het belangrijk om eerst te onderzoeken welke Keywords belangrijk zijn voor jouw business. Heb je deze Keywords geïdentificeerd, dan ga je er voor zorgen dat zo veel mogelijk mensen doorklikken op

 

Heb jij hulp nodig bij het optimaliseren van jouw Adwords campagnes of bij het onderzoeken welke keywords jouw bedrijf moet gebruiken? Wij helpen je hier graag met verder -> Contacteer ons hier

 

Meer weten over Google Adwords? Lees hier 7 redenen waarom Google Ads onmisbaar is in je marketingstrategie: https://bit.ly/3ll6asb

1 gedachte over “Wat is CTR of Click-Through Rate”

  1. Pingback: Google AdWords: deze termen moet je kennen - TechPulse Business

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top