Mobielvriendelijke website voor SEO redenen

Je weet wellicht al dat een mobielvriendelijke website enorm belangrijk is om een goede gebruikerservaring te geven. Maar dit is niet het enige waarom je jouw website mobielvriendelijk moet maken, ook voor SEO is dit enorm belangrijk.

Mobiele zoekopdrachten zijn nog steeds in stijgende lijn. Volgens de website van Statcounter.com worden er wereldwijd ongeveer evenveel zoekopdrachten uitgevoerd op mobiel als op desktop (48,62% – 48,88%). En er wordt verwacht dat deze trend zich zal verder zetten.

Source: StatCounter Global Stats – Platform Comparison Market Share

Dit geeft duidelijk weer dat zoekopdrachten via mobiele apparaten de laatste jaren in een stijgende lijn zitten. Waarom moet je hier dan ook rekening mee houden?

Het belang van een responsieve website

Google straft websites die niet mobile-first denken

Sinds 2019 heeft Google zijn strategie gedeeltelijk aangepast. Hun webcrawlers bekijken bij het crawlen van websites of deze mobile-first zijn opgebouwd. Indien dit niet het geval is, zullen ze de website automatisch een slechtere SEO-score geven.

Het is dan ook van groot belang dat je jouw website steeds bouwt met dit in het achterhoofd.

Meer kans op conversie

Aangezien het aantal mobiele surfers nog steeds stijgende is, zal ook het aantal websitebezoekers op jouw website via mobiel stijgen. Deze mensen een (even) goede ervaring geven als de mensen die je website via desktop bezoeken, is dan ook enorm belangrijk.

Zorg je ervoor dat deze mensen ook een aangename ervaring hebben op jouw website, dan is de kans dat ze een actie uitvoeren, die jij wilt dat ze uitvoeren (converteren), ook groter.

Tip: Websites die gebouwd worden met een CMS-systeem zoals WordPress zijn vaak “responsive”. Dit betekent dat ze zich automatisch aanpassen aan de grootte van een beeldscherm. Kijk echter telkens na of het resultaat zowel op desktop als op mobiel goed is.

mobielvriendelijke website

Conclusie

Een mobielvriendelijke website draagt bij aan een betere SEO score. Het is niet enkel een directe rankingfactor van Google, maar zorgt ook voor een betere gebruiksvriendelijkheid. Aangezien het mobielgebruik van websites in België en Nederland aan een stevige opmars bezig is, raden wij aan om hier goed op te letten. Je wilt namelijk niet dat je gebruikers afhaken door een slechte mobiele weergave.

Is jouw website nog niet mobielvriendelijk opgebouwd? Neem dan zeker contact met ons op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Meer te weten komen over SEO?

Lees dan zeker ook de volgende blogposts

Scroll naar boven