Hoe beveilig ik mijn website?

Website beveiliging is iets dat je serieus moet nemen, niet alleen omdat het over het algemeen verstandig is, maar ook omdat online beveiligingsmaatregelen (of een gebrek daaraan) rechtstreeks jouw SEO-score beïnvloeden.

Website beveiligen

Om gegevens op je website te beveiligen en gebruikers te laten zien dat je dit hebt gedaan, moet je overschakelen naar een HTTPS-domein. Om dat te doen, moet je een SSL-certificaat aanschaffen.

Doe je dit niet, dan lijkt je website ook meteen verouderd en Google ziet het gebrek aan een HTTPS-domein ook als een negatieve ranking factor.

hoe website beveiligen

HTTPS is een SEO-ranking signal

Een betere SEO-score is iets dat je moet verdienen en niet zomaar krijgt. Vaak wordt er voornamelijk aandacht gegeven aan wat Google wilt, maar vergeet men de gebruiker. Dit betekent dat je enerzijds jouw gebruiker steengoede content moet tonen en anderzijds een platform dat veilig is om te gebruiken.

Zorg dat je niet geblacklist wordt

Het is niet omdat een website slecht beveiligd is dat er ook meteen slechte intenties zijn. Echter betekent dit wel dat hackers eenvoudiger jouw website kunnen hacken.

De SEO van een website verbeteren is een werk van lange adem. Linkbuilding is een belangrijk onderdeel hiervan. Als de SEO-score van jouw website beter wordt, zullen hackers ook proberen om deze SEO-score voor zichzelf te gebruiken door links te plaatsen op jouw website.

Als zoekrobots deze slechte links waarnemen, loop je het risico dat jouw website op een blacklist komt te staan en volledig van Google verdwijnt. Hierdoor zal je website niet meer gevonden worden in de Google resultaten, wat er voor zorgt dat je minder bezoekers zal krijgen.

Kom vertrouwd over

Gebruikers die jouw website bezoeken, zullen waarschijnlijk ook kijken of je website veilig is. Als ze de indruk krijgen dat dit niet zo is (door het gebrek aan een HTTPS domein) of meteen meldingen krijgen van een slechte beveiliging, zullen ze jouw website verlaten.

Deze gebruikers zullen meteen een slechte ervaring hebben met jouw website. Mensen met een goed gevoel jouw website laten doorzoeken en uiteindelijk laten verlaten is nochtans één van de belangrijkste zaken op gebied van gebruikerservaring. En dit is de basis van goede SEO.

TIP: Bij het bouwen van je eigen website is het zeer belangrijk dat je dit goed controleert. Ben je niet zeker of dit goed gebeurt is? Laat een gratis quickscan uitvoeren om dit te weten te komen.

Meer te weten komen over SEO?

Lees dan zeker ook de volgende blogposts

Scroll naar boven