Pay-Per-Click of PPC is een effectieve methode die tot een succesvolle promotie van jouw bedrijf of een specifieke webpagina kan leiden. De naam spreekt voor zich, je betaalt namelijk alleen wanneer er op jouw ad wordt geklikt. Is het jouw doel om: beter zichtbaar te zijn online, meer traffic te genereren naar jouw website of meer leads? Dan is Pay-Per-Click een goede oplossing voor jou.

 

Pay-Per-Click kan op veel verschillende manieren van toegevoegde waarde zijn voor jouw organisatie. In deze blog wordt uitgelegd wat PPC precies is.

 

Allereerst, wat is PPC of Pay-Per-Click?

 

Pay-Per-Click is een manier van advertising. Een andere term voor Pay-Per-Click is PPC. Zoals al eerder vermeld, PPC is een manier waarbij alleen kosten verbonden zijn aan de daadwerkelijke kliks. Pay-Per-Click advertising is in te zetten bij:

 

 • Search Advertising: Dit zijn de zoekresultaten die boven- en onderaan in Google Search worden gepubliceerd. Bij deze resultaten staat “Adv.” vermeld voor het zoekresultaat.
 • Display Advertising: Dit is een vorm waarbij de ad geen tekst, maar visuals bevat. Denk aan graphics, video’s of betaalde posts die je tegenkomt op social media kanalen. Een andere vorm hiervan zijn banners die gepubliceerd worden op een pagina. Denk aan de nieuwe Nike schoen die jij hebt opgezocht en die nu overal voorbij komt.

 

Op welke platformen kun je Pay-Per-Click inzetten?

 

Bij Pay-Per-Click moeten de meesten automatisch aan Google Ads denken. Google is nou eenmaal één van de meest gebruikte zoekmachines. Buiten Google Ads zijn er ook andere zoekmachines en zelfs sociale media kanalen die het inzetten van PPC mogelijk maken. Denk aan:

 

 • Bing Ads
 • Facebook Ads
 • LinkedIn Ads
 • Instagram Ads
 • Twitter Ads
 • Promoted Pinterest Ads.

 

Hoe werkt Pay-Per-Click of PPC?

 

Om PPC goed in te zetten begin je altijd met een zoekwoordenonderzoek. Dit houdt in dat je gaat onderzoeken welke woorden jouw doelgroep gebruikt in hun zoekopdrachten. Jij gebruikt deze zoekwoorden bij het aanmaken van jouw ad. Een prospect gebruikt de zoekterm en jouw advertentie popt-up. De prospect klikt op de ad en wordt doorgesluisd naar jouw website. Jij betaalt hiervoor een fee.

 

Een voorbeeld uit de praktijk:

 

 • Nike heeft een zoekwoordenonderzoek gedaan om te kijken waarop mensen zoeken. Hierop hebben ze hun Google Ads aangepast.
 • Wij, als prospect, gaan op zoek naar Nike sneakers en gebruiken daarbij de zoekterm “Nike schoenen”
 • Google laat ons de verschillende resultaten zien, zoals weergegeven hieronder:
  Links zie je een voorbeeld van Search Advertising en rechts is een voorbeeld van Display Advertising weergegeven.
 • Als je nu op de Search Advertising klikt, wordt je doorgesluisd naar de officiële Nike site.
 • Vervolgens worden er kosten in rekening gebracht bij Nike.

 

\"Voorbeeld-PPC-Pay-Per-Click-Visueel\"

 

En hoe nu verder?

 

Je weet nu wat Pay-Per-Click (PPC) precies is en hoe je het kan inzetten voor jouw organisatie. Jij hebt gelezen bij welke verschillende platformen Pay-Per-Click kan worden ingezet. Is het voor jou nog onduidelijk hoe PPC het beste kan worden ingezet per verschillend platform of wil jij graag wat meer uitleg over een bepaald onderwerp? Bel even naar ons en dan bekijken we samen waarbij we jou kunnen ondersteunen! Tel: +31 (0)412 489 745

 

Wil je meer weten over hoe je de efficiëntie van je PPC campagne kan meten? Lees dan onze blog over hoe je de ROI of ROAS berekent.

1 gedachte over “De Pay-Per-Click (PPC) handleiding”

 1. Pingback: Google AdWords: deze termen moet je kennen - TechPulse Business

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar top